Πέταξαν χειροβομβίδα που εξερράγη στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι



η χειροβομβίδα πέταξαν στις 3:50 άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα - Την επίθεση είδαν μέσα από τις κάμερες οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του κτηρίου στην οδό Τζαβέλλα 5 στο Χαλάνδρι -  Επίθεση με χειροβομβίδα είχε γίνει και στη Γαλλική πρεσβεία από την Επαναστατική Αυτοάμυνα τον Νοέμβριο του 2016

Επίθεση με χειροβομβίδα πραγματοποίησαν άγνωστο τα ξημερώματα της Παρασκευής στο ρωσικό προξενείο στην οδό Τζαβέλλα 5 στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η χειροβομβίδα εξερράγη κάτω από το φυλάκιο που υπάρχει στην είσοδο του προξενείου μολονότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είχε σημειωθεί έκρηξη.

Τη στιγμή της επίθεσης είδαν μέσα από τις κάμερες οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο καθώς στο προξενείο δεν υπάρχει αστυνομικός φρουρός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είδαν μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες να πλησιάζει το κτήριο στις 3:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στη συνέχεια είδαν τους δύο αγνώστους να πετούν τη χειροβομβίδα, αυτή να πηγαίνει κάτω από το άδειο φυλάκιο στην είσοδο του προξενείου και να ακολουθεί μια λάμψη.




Πέντε λεπτά αργότερα στην οδό Οικονόμου, στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε μια καμμένη μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια η οποία εξετάζεται από τους αστυνομικούς αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Το ρωσικό προξενείο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Τζαβέλλα 5 με τους αστυνομικούς, που έχουν εντοπίσει θραύσματα της χειροβομβίδας, να ψάχνουν τις κάμερες προκειμένου να δουν το δρομολόγιο διαφυγής των αγνώστων ενώ παράλληλα αναζητούν τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια αυτή.

Η επίθεση στο ρωσικό προξενείο έχει πολλές ομοιότητες με την επίθεση που είχε γίνει Νοέμβριο του 2016 όταν μέλη της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα πέταξαν χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με αποτελεσμα να τραυματιστεί τότε ο φρουρός.

Χειροβομβίδα είχαν πετάξει τον Φεβρουάριο του 2018 και 
έξω απο το ΑΤ Καισαιριανής. με την ΕΛΑΣ τότε αρχικά να δηλώνει άγνοια για το γεγονός για να υπάρξει ανάληψη ευθύνης λίγες ημέρες αργότερα μέσω Indymedia.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική ενώ στο κτήριο της οδού Τζαβέλλα βρίσκονται και πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου